Helende reis door de chakra's

Ja, die chakra’s inspireren mij enorm. Iedere week komt er een specifiek chakra onder onze aandacht tijdens de yogales. Heel bijzonder vind ik het, om dan die plek in mijn lichaam ook veel makkelijker te kunnen voelen. En zo gek is dat niet want die  zeven hoofdchakra’s zijn verbonden met enorm veel zenuwen die op die plekken aanwezig zijn. 

Laatst volgde ik een boeiende serie over de chakra’s en kwam er een mooi plaatje voorbij met ons zenuwstelsel afgebeeld. Wauw, niet vreemd dat zich daar de belangrijkste chakra’s van ons lichaam bevinden. 

Al eerder heb ik een blog over de chakra’s geschreven. Lees hem hier gerust even terug, het was een van mijn eerst geschreven blogs. Leuk om terug te lezen, de vergelijking wat ik beschrijf over een chakra. Een chakra kun je vergelijken met een rotonde, en het betekent dan ook letterlijk ‘Wiel’. Als je je voorstelt dat zo’n chakra rond is, dat het een rotonde is, dan kun je je ook heel makkelijk bedenken dat het fijn is als de energie daar mooi en vloeiend stroomt. Want zo gauw er wat hapert op die rotonde loopt alles vast. 

Wat vind ik het speciaal om 12 maart samen met Liesbet Leroy een Chakra Special te mogen verzorgen. De helende klanken van haar Native Flûtes begeleiden ons langs de reis door de chakra’s.  

De zeven verschillende grondtonen resoneren met het chakra waar we de aandacht naar toe gaan brengen. Live muziek bij Yogahoudingen geeft een unieke ervaring en helpt ons om nog dieper in een houding te komen, nog meer te kunnen ontspannen. De ademhaling staat centraal bij dit proces van loslaten en de meditatieve klanken van de Native Flûte kunnen hierbij helpen. De frequenties en trillingen hebben een ontspannend en helend effect. 

Ben je benieuwd naar de muziek van Liesbet Leroy? Ze is vindbaar op Spotify en Youtube met haar prachtige muziek/albums. 

Voel je van harte welkom om erbij te zijn zondag 12 maart van 14.00-16.00 (uitloop naar 16.30 met thee en wat lekkers).

Je kunt je hier aanmelden.

Lieve groet Ankie