Yoga in de buitenlucht.

Grass ©2011, Heather Kapsoulis.

Grass ©2011, Heather Kapsoulis.

Bij mooi weer is het heerlijk om buiten Yoga te beoefenen. Het liefst met je blote voeten in het gras zodat je letterlijk de grond onder je voeten kunt voelen. Je bent omringd door het groen van de natuur, de geluiden van de vogels en de prachtige luchten en vergezichten. Met een beetje geluk schijnt ook nog de zon, je krijgt dan een echt cadeautje van de natuur. Het zonlicht zorgt namelijk voor extra vitamine D en dat het stofje endorfine vrij komt in je lichaam, dit draagt bij aan een sterker botten-stelsel en geeft je direct een blij en positief gevoel. 

 

Veel voordelen zijn er om naar buiten te gaan met de Yogales, maar helaas in ons kikkerlandje ook nadelen. Een kleine twee weken geleden hebben we deze nadelen ervaren.

 

We begonnen de les met de groet aan de vier windrichtingen. De bewegingen maak je naar iedere windrichting toe, waardoor je al die verschillende luchten kunt zien. Van helder blauw naar hele aparte wolken, naar donkere luchten met al beginnende flitsen. Door het dreigende noodweer moesten we de buitenles snel afbreken om de les daarna te vervolgen binnen bij Den Eijkholt.

Helaas werd ook de binnen les al snel verstoord door het donderend geweld van de grote hagelstenen en enorme lekkage in het gebouw. Wonder boven wonder is niemand gewond geraakt, dankbaar mogen we zijn dat we op tijd zijn vertrokken van onze buiten Yoga plaats. Weken zal het duren voordat de Anna Dru Yoga lessen weer in Den Eijkholt plaats kunnen vinden. Wij wensen Den Eijkholt en alle anderen die de nodige schade hebben door de storm alle steun en sterkte toe!

Door het zoeken naar een vervangende plek voor de yogalessen kwam ik afgelopen week in contact met Wendy de Proost van WensMuziek (www.wensmuziek.com). De zang- en theaterlessen van WensMuziek vinden plaats in het WensHuys, een in ere herstelde oude schuur, gelegen in het prachtige buitengebied tussen Luyksgestel en Bergeijk.

Het WensHuys is een hele mooie plek waar we in de toekomst vele specials van Anna Dru Yoga hopen te mogen organiseren. Op 20 juli zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van het WensHuys tijden de Full-Moon special. Het geeft een gerust gevoel dat we bij eventueel slecht weer binnen onze les kunnen vervolgen. Hopelijk houden we het droog en beleven we een heldere avond, zodat we de schitterende volle maan kunnen begroeten. Na afloop van de les sluiten we de Full Moon special gezamenlijk af om het kampvuur.

 

Robin Pluim1 Comment