Anna Dru Yoga & Meditatie ‘een hele zachte yogavorm’

Voel jij ook dat je lichaam wat stijver en strammer aan het worden is? Je wordt, net als iedereen, een dagje ouder en je merkt dat misschien als je s’ morgens uit bed komt. Je lichaam moet even een beetje wennen aan het in beweging komen. Het kraakt wat hier en daar, je voeten zijn wat gevoelig. En ook je knieën voelen misschien wat stijf? Maar gaandeweg de dag voelt het meestal weer wat soepeler.

Je bent misschien al een poosje op zoek naar een sport of activiteit om je spieren en gewrichten wat aandacht te geven. Je wilt niet dat je lijf alsmaar strammer gaat aanvoelen. Maar om nu te kiezen voor yoga? ’Dat zijn allemaal van die lenige soepele mensen, ik ben zo stijf als een plank. Ik voel een hele hoge drempel om daar heen te gaan.’ Dit zijn ideeën en meningen die ik regelmatig hoor!

Super fijn om je dan te vertellen dat er zeker ook een yogavorm te vinden is die heel zacht en liefdevol voor je lichaam is.

Waar je helemaal op je eigen manier de bewegingen mag doen. Waar je met zachtheid leert om aandacht te brengen naar die delen van je lijf die pijnlijk of gevoelig zijn. Hele zachte, liefdevolle bewegingen die het weefsel, de spieren en de gewrichten van binnenuit verzachten. Als je bewegingen met die zachte aandacht maakt werkt dat enorm helend door.

Steeds meer in zachtheid worden de lessen gegeven, het hoeft niet pittig en krachtig te zijn. Juist in de zachtheid ligt de heling. Misschien ben je herstellend van een ziekte of van een burn-out? Juist dan is het zo fijn om in een warm bad terecht te komen waar je geholpen wordt om liefdevoller met je lichaam en geest om te gaan. Heel bewust leer je met aandacht naar binnen te keren. Daar de stilte te ervaren en de rust en kalmte in jezelf te omarmen.

Mooi om te weten is dat het stille punt in jezelf is als het stille punt in de orkaan. De wereld om je heen kan nog zo druk en chaotisch zijn, maar onthou dan dat er altijd dat stille punt in jezelf aanwezig is. Je hoeft alleen maar je ogen te sluiten en dan ben je er al. 😊

Lieve groet Ankie