Element Aarde

Element aarde, moeder aarde, ja daar kan ik wel een blog over schrijven. 

Dit seizoen gaan we een reis langs de elementen maken en we beginnen bij het element aarde.

Het is ook een mooi woord, AARDEN. Gegrond zijn, stevig met beide voeten op de grond. Mooi in balans, je gewicht goed verdeeld over beide voeten en beide benen. Moeder aarde, je basis, je thuis. Mooi vind ik het om de voeten tijdens een yogales eens extra in het zonnetje te zetten. Tijdens de yogales masseren we ook onze voeten. Tenslotte zijn je voeten het meest verbonden met de aarde, ze brengen je overal naar toe. In je voeten eindigen alle zenuwuiteinden. Misschien een mooie uitnodiging om je voeten eens extra te verwennen met een heerlijk voetenbadje, ze daarna te masseren met een fijne verzachtende en lekker  geurende olie en dan tot slot warme sokken aantrekken zodat de olie er goed kan intrekken

MMMMM, goed voor jezelf zorgen, tijd en aandacht aan jezelf geven. Zo waardevol. Zo genieten😊 

Wat we ook doen tijdens deze “aarde” yogalessen is dansen op onder andere trommel muziek. Dansen kun je overal, zet maar eens een lekker muziekje aan en ga swingen. Probeer het eens uit en blijf na het dansen een moment heel stil staan met je ogen gesloten. Observeer de doorwerking en voel hoe het tintelt en stroomt in jou. Ik krijg nu gelijk de behoefte om te gaan swingen! Wat kan het mij schelen, ben alleen in huis en het is nog vroeg in de morgen. Wauw,  het geeft zoveel energie en zoveel plezier en blijheid. 

We hebben al twee Yogalessen achter de rug in dit nieuwe seizoen. We hebben onder andere de AARDEGROET gedaan en de yogahoudingen; de Boom en de Brug. De mooie serie, de EBR 1, dat is een afkorting van Energy Block Release. Typisch Dru Yoga, zacht en heilzaam.  Door het maken van zachte, vloeiende bewegingen gaat de energie zo mooi stromen. Eventuele vastzittende energie wordt los gemasseerd van binnenuit. Je spieren en gewrichten worden heel zacht & soepel gemaakt. Iedere keer verbaas ik me over de fijne doorwerkingen die zo voelbaar zijn. 

Dankbaar ben ik dat ik dit moois mag delen en dat het ook zo helend doorwerkt in mezelf. 

Lieve groet Ankie x