Dru-yoga, "Yoga van het hart"

Nog twee weken vakantie en dan starten alle lessen weer bij Anna Dru Yoga & Meditatie. Verschillende deelnemers heb ik in de vakantieperiode gezien tijdens de Specials, of kom ik tegen onderweg, in de supermarkt, het bos of op de fiets. Het begint wel weer te kriebelen hoor, om al dat moois te mogen delen met jullie. 

Dat moois wat geïnspireerd wordt door Dru Yoga, deze zachte yogavorm, is me zeer dierbaar. Door de zachte en vloeiende bewegingen worden de spieren en gewrichten soepeler en sterker. Zachte strekkingen, draaiingen en buigingen kunnen spanningen weg laten vloeien.

Kenmerkend voor de yogalessen bij Anna Dru Yoga is het heel bewust navoelen van deze mooie series. Liggend op je rug, in de Savasana, voel je de tintelingen en de stromen van energie.

Hier gaat een rustgevende en helende werking vanuit. Het vergroot je lichaamsbewustzijn enorm, en die fijne geluksstofjes (gelukshormonen) komen vrij wat zeer zeker bijdraagt aan een diepe ontspanning en ontlading.

Het komende seizoen gaan we een reis maken langs de elementen:  aarde, lucht, vuur en water. Elementen waar wij als mens ook mee zijn verweven. Deze zomer heb ik een training gevolgd in de bossen van Wassenaar bij Natascha Boudewijn (van de shinrin-yoku Academy). Het waren hele inspirerende dagen die me veel inzichten en inspiratie hebben gegeven. Deze neem ik mee in de lessen die gaan komen.

Enkele mooie inspiraties waren onder andere de voelbare kracht en energie van het bos, hoe alles in beweging is, en ook hoe alles tot rust komt. De kracht van de stilte. De diepe voelbare verbinding met alle elementen. De voelbare eenheid hierin, zo bijzonder. 

De voorbereidingen om fijne lessen te mogen geven zijn alweer in volle gang. Ik verheug me er enorm op om jullie allemaal weer te zien, tot gauw.

Liefs Ankie x