Maangroeten Special, “Chandra Namaskara”

Er zijn verschillende maangroet-series. Degene die ik fijn vind om te doen is de staande maangroet en de Dru-Yoga Maangroet. De staande maangroet is heel fijn om buiten te doen en helemaal bijzonder bij het schijnsel van de volle maan. 

Chandra betekend groet en Namaskara de maan. De maan bewust begroeten met deze mooie series  heeft iets magisch.  

De maan heeft invloed op alle wateren, denk maar eens aan eb en vloed. Omdat wij ook voor een heel groot deel uit water bestaan is het logisch dat de maan ook invloed heeft op ons als mens. Water heeft een verbinding met onze emoties. De maangroet heeft een positieve invloed op het watercentrum in ons lichaam, ons bekken waar het 2e Chakra (Svadistana Chakra) zich bevindt. Het stromen van het water, de kalmerende uitwerking ervan, geeft rust en ontspanning.

Wat is het fijn om alle emoties die je door de dag heen hebt opgeslagen de kans te geven om te stromen. Door de zachte, vloeiende bewegingen kan eventuele geblokkeerde energie worden losgelaten. Hierdoor geeft de maangroet je rust en ontspanning, het maakt je hoofd helemaal leeg. Je gedachten komen tot rust waardoor je een goede nachtrust mag verwelkomen. 

Als je de maangroet bij volle maan doet in de buitenlucht geeft het nog een extra dimensie. Het is zo bijzonder om letterlijk die verbinding te maken met het grootse om je heen. Het licht van de maan verbind je met het licht in jezelf.

Anna Dru Yoga & Meditatie organiseert jaarlijkse Full-Moon Specials, zo ook deze zomer. Heb je zin om mee te doen? Dan ben je van harte welkom op dinsdagavond 1 augustus, van 20.30-22.00. Wanneer je je aanmeldt bij Specials krijg je vanzelf de verdere informatie via je mail. 

Fijne zomer verder, 

Liefs Ankie x