Geniet jij ook zo van al die heerlijke geuren en kleuren in de natuur?

In de maand mei is het een explosie van kleuren en geuren, overal om je heen. De zoete geur van de lente hangt in onze tuin. Wanneer ik onze achterdeur uit stap ruik ik de heerlijke geur van de Viburnum Carlcephalum, ook wel ‘sneeuwbal' genoemd. De blauwe regen begint te bloeien en de Clematis laat haar zachtroze bloemen zien. Het frisgroene blad van de verschillende bomen geven de tuin zo’n ander aanzien, iedere dag is er weer wat nieuws te zien. De beukenhaag zorgt voor meer beschutting en vrijheid in de tuin. En de blaadjes zijn nog zo teer en zacht. Bewust kijken naar al het moois, met verwondering en aandacht, maakt me blij en het ontroerd me. 

Kijken naar die kleine bloemetjes in de Viburnum bloem vind ik fascinerend. Het is net een bos bloemen, al die kleine bloempjes bij elkaar. Waarom ontroerd het me zo, al het moois buiten? Ik weet het antwoord en dit is hoe ik het voel; Al het moois wat we buiten onszelf zien, in de natuur, is een weerspiegeling van al het moois wat er ook binnen in ons te vinden is. Al die mooie eigenschappen van ons die we soms wat hebben verstopt onder een laag van emoties. “Laat ze maar naar buiten stromen, laat ze maar zien” denk ik dan.  

Laatst reed ik door een laan met hele oude beuken. Het had flink geregend en de stammen van de bomen leken wel zwart. De zon begon te schijnen door de fluoriserende groene bladeren van de beukenbomen heen. Mijn adem stokte even in mijn keel, zo prachtig. Dan zet ik het liefst de auto even aan de kant (als dat veilig kan uiteraard) om te genieten van het uitzicht. 

Om het moois in de natuur goed te kunnen volgen zou je echt iedere dag een poos naar buiten moeten gaan. Om daar al je zintuigen te openen. Geef je ogen de kost, gebruik je neus en ruik die heerlijke bloemengeuren, open je oren en luister naar alle vogels die hun hoogste lied zingen. Wees creatief als je denkt geen tijd te hebben om naar buiten te gaan. Misschien toch op de fiets naar het werk? Of een wandeling maken in je lunchpauze? Of ’s avonds voor het slapen gaan nog een rondje lopen?

Ik wens je een heerlijke meimaand toe vol met dit soort ‘cadeautjes’. 

En beloofd is beloofd, de 5-daagse Zonnegroeten Challenge zal zijn van 29 mei t/m 2 juni. Iedere morgen te volgen om 7.00 via Facebook op de pagina van Anna Dru Yoga, doe je mee? 

Liefs Ankie