De dag beginnen met de Zonnegroet, het geeft je zoveel energie!

Deze week stond de Zonnegroet op het programma tijdens alle yogalessen. De kleur geel, de kleur van de narcissen en het voorjaar. De kleur van het Manipura chakra, ook wel ‘De zonnevlecht’ genoemd. De zonnegroet is een hele krachtige vitaliserende reeks, ik schreef er eerder ook al deze blog over met een hele mooie uitleg en een hele reeks positieve doorwerkingen die nog steeds kloppen. 

Wat ik hier nu wil delen is een diepe doorwerking van de Zonnegroet. Deze week heb ik ervaren dat het me zoveel goeds heeft gegeven. Door de gegeven lessen heb ik de Zonnegroet heel vaak gedaan, en gisteren dacht ik na de laatste les ‘Wauw, wat voel ik me enorm krachtig’ en ‘Wat heb ik enorm veel energie’. Ah, natuurlijk, de prachtige doorwerkingen van de Zonnegroet zijn zo voelbaar. 

Door al die mooie bewegingen krijgt je lichaam een enorme energie boost, en dit brengt me op allerlei ideeën. Allereerst geeft het me een aanmoediging om ’s morgensvroeg te beginnen met de Zonnegroet. Er borrelde een idee bij me op om hier een challenge bij te organiseren, om elkaar hierin aan te moedigen. Je hoort hier binnenkort meer over. 

Wat nog meer een hele bijzondere en ontroerende doorwerking was, is best moeilijk onder woorden te brengen. Het gaat over het gevoel tijdens de Tadasana, het begin van de Zonnegroet.

Je stelt je dan voor dat je op een mooie plek in de natuur bent waar je de zonsopkomst prachtig kan zien. Ik stel me dan een heerlijke plek voor aan zee en kijk verwachtingsvol naar die plek boven de zee waar het al wat licht begint te worden. En dan dat magische moment, die grote bol van licht en energie die heel voorzichtig hoger reist.

Ik voel zo de verbinding met het grote licht. Voel zo de verbinding met mijn innerlijke zon. De zon, de energie die levenskracht geeft. De zon die alles laat groeien en bloeien. De zon in mij die bloeit en groeit. De zon in mij verbonden met de grote zon, waardoor alles in de lente gaat groeien en bloeien. Ik voel de warmte van de zon op mijn gezicht en ik ben blij. 

En mooi ook het vergelijk dat er soms wolken voor de zon zitten. De zon zien we niet, maar hij is er wel. Zo kan het ook zijn in ons leven. Soms bedekt onder een laag waar toch die sprankelende zon aanwezig is, aanwezig in alles. Zon, ik hou van je.

Lieve groet Ankie