Waar laat jij je licht op schijnen?

“Kom op Ank, klim weer eens in de pen voor een nieuw blog!” De maand augustus heb ik overgeslagen vanwege de zomervakantie en allemaal fijne reisjes met dierbare mensen. Nu is er weer ruimte om wat te schrijven.

Leuk om te schrijven over dingen die me zoal bezig houden. Zo ook een uitspraak die ik hoorde op YouTube bij ‘Podcast of Hope’. Hans Peter Roel, Schrijver van heel veel boeken o.a. de vierde dimensie, werd geïnterviewd. Super inspirerend om podcasts te luisteren, ik hou ervan. Onder het koken bijvoorbeeld vind ik het heerlijk om te luisteren, of onder het poetsen 😊

En deze uitspraak trok mijn aandacht. "Daar laat ik mijn licht op schijnen” mijmerde ik verder. Een mooie uitspraak voor een blog. Woorden om over door te denken. Want waar je je licht op laat schijnen geef je aandacht. En dan gaat het groeien in je mind, het wordt een verhaal, het wordt een plan. Je gaat creëren en spelen daarmee.

Als jij je licht laat schijnen op de sombere dingen die gebeuren in de wereld en om je heen, word je daar hoogstwaarschijnlijk somber van. Laat je je licht schijnen op de positieve en mooie dingen in je leven, draagt dat bij aan blijheid en dankbaarheid. Maar soms is het even niet zo fijn, is er onrust, ziekte, ruzie, ongemak. Toch kun je daar dan ook je licht op laten schijnen zodat het wat luchtiger wordt. Het wat zachter wordt voor jezelf.

Waar laat jij je licht op schijnen? Waar vul jij het liefst je tijd mee? Doe je het werk waar je blij van wordt? Leef jij je passie? Ga je om met mensen waar je energie van krijgt? Waar je je bij thuis voelt?

Mooi toch? Hoe woorden je kunnen helpen om je bewuster te maken van waar je zoal mee bezig bent. Hoe jij je steentje bij kunt dragen aan een mooiere wereld. Voor jezelf en voor de wereld om je heen.

Ik wens je veel licht op je pad zodat je duidelijk je weg kunt vinden. Kunt voelen waar je naar toe wilt. En weet dat je krachtiger bent dan je vaak denkt te zijn. Zet jezelf ook maar eens in het licht en straal.

Liefs Ankie