Neem jij op zijn tijd even een kleine break?

Nu de dagen lang zijn en we bijna de langste dag van het jaar begroeten, vraag ik me af hoe jullie dat doen? Hoe zijn jouw dagen gevuld? Ben je de hele dag in de weer? Ook ’s avonds nog lekker wat aan het rommelen in je tuin? Of nog het nodige doen in je huis? Een berg met wasgoed die je weg mag werken? Kinderen gaan later naar bed dus alles schuift een poosje op naar de wat latere uurtjes.

Om me heen hoor ik best vaak dat mensen kampen met vermoeidheid. En dan vraag ik; ‘Ga je wel eens even een kwartiertje liggen?’. Het antwoord is meestal heel duidelijk ‘NEE! Daar heb ik echt geen tijd voor hoor.’ En dat snap ik maar al te goed. Vooral als je een volle werkweek hebt, je gezin om je heen, misschien weer die sociale “verplichtingen” hebt of wanneer je meedraait als mantelzorger. We rennen en vliegen er op los.

En toch mag je zelf heel bewust ook eens een momentje rust voor jezelf inlassen. Deze week tijdens de yogalessen hoorde ik verschillende keren de opmerking ‘Oh help, nog maar twee weken een yogales. En dan al de zomervakantie? Hoe moet dat nou? Ik ga het zo enorm missen! Dit is echt zo’n heerlijk momentje voor mezelf! Het is makkelijker om naar een yogales te gaan dan een moment thuis te kiezen voor een opname les of een heerlijke ontspanning op Youtube. Het is thuis moeilijker om zo’n rustmoment voor jezelf te creëren.

En toch kun je dat hoor! Pak je agenda en schrijf daar iedere week - of beter nog wat vaker - een moment ‘ME-TIME’ in.

Geef aan je huisgenoten door dat je er even niet bent. Ga heerlijk naar je slaapkamer en doe de deur dicht. Misschien een blaadje op je deur met NIET-STOREN erop.  En zoek dan op Youtube een fijne ontspanning. Als je Anna Dru Yoga opzoekt kom je verschillende opnames tegen. Maar misschien wil je liever een mooie serie doen? Ook die kun je vinden op Youtube.

Wat je natuurlijk ook kunt doen is heerlijk buiten in het gras liggen. En letterlijk de aarde onder je voelen. De aarde die jou draagt. Zo voelbaar de zwaartekracht van de aarde die jou helpt te ontspannen.

Een diepe ontspanning is zo heilzaam voor jezelf. Je lichaam en geest komen volledig tot rust. Uit onderzoeken blijkt dat een diepe ontspanning gelijk staat aan 2 uur slaap. Na zo’n kwartiertje ben je weer helemaal opgeladen en verkwikt. Je hoeft alleen maar lekker te gaan liggen onder een warm dekentje en te luisteren naar hetgeen dat je hoort.

Een mooie aanrader om jezelf op zijn tijd mee te trakteren. Wees lief voor jezelf en zorg ook goed voor jezelf.

Lieve groet Ankie