Lachen is zo gezond 😊

Wanneer heb jij voor het laatst heel uitbundig gelachen? Dat je buikpijn had van het lachen? Dat de tranen over je wangen liepen van het lachen? Als je daaraan terug denkt krijg je gelijk een glimlach op je gezicht. Je kunt er nog zo van nagenieten. En hoe voel je je als je eens heerlijk hebt kunnen lachen? Ja, je voelt je fijn. Je voelt je ontspannen en je voelt het tintelen. Je wordt er zó blij van.

Soms vergaat het lachen je. Dan staat het huilen je nader dan het lachen. Natuurlijk gebeuren er in een mensenleven moeilijke dingen waar je het lachen wel laat.  Toch wordt er ook gelachen tijdens moeilijke momenten. Je merkt dan dat de lading er een beetje vanaf gaat. Je verdriet verzacht. Lachen en huilen liggen heel dicht bij elkaar. Lachen en huilen met anderen verbindt.

Door te lachen komen er stofjes vrij in je brein; endorfine, serotonine en dopamine. Deze stofjes worden ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd. Als je googelt op ’lachen is gezond‘ kom je heel veel moois tegen. 

De voordelen van lachen zijn enorm, ik zal er een paar noemen:

·       Je immuunsysteem krijgt een boost

·       Het is een geweldig middel tegen stress

·       Lachen ontspant en is het beste medicijn tegen pijn, slapeloosheid en depressies

·       Je ziet er mooier uit als je lacht

·       Je leeft makkelijker

·       En nog veel meer …

Wanneer je dit leest denk je toch: ‘Wauw, ik ga wat vaker lachen hoor!’

Hoe vaker je lacht, hoe makkelijker het gaat. Je wordt er sowieso een blijer mens van. En het fijne is; je gaat meer stralen. Je gaat makkelijker leven. Meer in het nu. En door die glimlach op je gezicht, krijg je ook vaker een glimlach terug. Lachen werkt aanstekelijk.

Vanmorgen heb ik een geweldige lachmeditatie gedaan bij ‘Dagelijks Dru’. Heel bijzonder om dit op deze manier te ervaren. Bijzonder hoe een daverende lachpartij doorwerkt 😊 Wil je hier ook aan deelnemen? Je kunt je daarvoor aanmelden als je lid bent van Facebook. Iedere morgen kun je meedoen met een meditatiemoment, van 8.00-8.15. Je kunt de meditatie ook later op de dag doen wanneer het jou uitkomt.

Tijdens de yogales zullen we deze mooie meditatie ook weer eens doen.

Liefs Ankie