Ik steek een kaarsje aan……

Voor jou, dat je een mooi en sprankelend nieuw jaar mag hebben. Gevuld met gezondheid en liefde en vooral gevuld met een leven hoe jij je leven graag leeft. Mooi ook om daar zo aan het begin van een nieuw jaar over te mijmeren. Ondanks de vele beperkingen, toch kijken naar wat wel kan.

Ik steek ook een kaarsje aan voor alle mensen op deze planeet. Dat iedereen mag leven in vrede. Dat we voor elkaar iets kunnen betekenen. Dat we een helpende hand uitsteken naar mensen die eenzaam zijn. Mensen die te kampen hebben met een ziekte, met verlies en rouw. Laten we naar elkaar omkijken. Iets kleins kan al een enorm verschil maken.

In het mooiste kapelletje van Brabant (Luyksgestel) was ik net om dit kaarsje aan te steken. Als je in de buurt bent moet je daar eens naar binnen gaan. Zo mooi en stil is het daar. Zo sereen voelt die stilte. Ik denk dat het komt door de energie die daar aanwezig is. Al zolang gaan hier dagelijks mensen naar toe om een kaarsje voor iemand aan te steken. Liefdevolle intenties in gedachten te sturen naar dierbaren. Een moment in de stilte zijn is ook een vorm van meditatie. Je komt letterlijk tot rust. Het voelt als een deken van kalmte over je heen.

Ik steek ook een kaarsje aan voor mezelf, dat ik mijn eigen licht mag laten stralen. Het voelt in mij zoveel fijner als het licht is. Het donker mag er ook wel zijn hoor, maar dan in balans. Evenveel licht als donker. Die balans voed ik met zoveel mogelijk buiten te zijn, ook in de winter.

Mezelf opladen met energie door de bossen in te gaan en in beweging te komen, buiten mooie yogaseries doen, ik hou er zo van.

Hopelijk zien we elkaar binnenkort.

Veel liefs,

Ankie