Specials organiseren

Ja, dat vind ik heerlijk om te doen. Iemand uitnodigen om samen met elkaar een fijne middag te hebben. Iemand een klein podium geven, het werkt zo mooi verbindend.

Zaterdag 19 november komt Carla Ham - voor de derde keer op een rij - met ons Mantra Zingen. Het is zo bijzonder, samen Mantra’s zingen. Ik kan eigenlijk niet goed uitleggen hoe fijn het is. Je moet het ervaren zodat je weet ‘wauw, dit geeft me zo iets moois!’.

Maar wat als ik nou helemaal niet kan zingen? (By the way, iedereen kan zingen). Nou, dat is niet erg hoor, je kunt ook heel zachtjes meezingen, neuriën, of alleen luisteren.

Carla met haar melodieuze, warme stem en haar muziekinstrumenten maken het zo uitnodigend dat je toch over de drempel stapt en meezingt. Misschien wel uit volle borst, dat werkt enorm bevrijdend. En je merkt vanzelf dat je gaat zingen vanuit je hart. Het lijkt alsof je verstand en oordeel hierover vanzelf wegvallen.

Degenen die wel eens mee hebben gedaan moeten misschien ook weer even wennen aan de Sanskriet teksten. Ons houvast is de tekst van de mantra op mooie doeken geschreven. Heel makkelijk en handig.

Het woord Mantra komt uit het Sanskriet en is een woord of zin dat steeds herhaald wordt. Het betekent letterlijk het bevrijden van het denken. Doordat je je aandacht richt op een woord of zin geef je je denken een heerlijke afleiding. Door Mantra’s te zingen zuiver je je denkgeest.

Zo heilzaam, zo fijn.

Je kunt je aanmelden via de website bij Specials of je stuurt mij een berichtje via ankiepluim@cs.com Je bent van harte welkom.

Lieve groet Ankie