Goede Doelen Yogales voor Duchenne

Ieder jaar organiseren wij een goede doelen Yogales bij Anna Dru Yoga. Dit jaar komen we in actie voor Duchenne, een spierziekte die vooral voor komt bij jongens en mannen. Op jonge leeftijd openbaart deze ziekte zich meestal. Zo ook bij Thomas, de overbuurjongen van mijn zoon en schoondochter. Hij is 16 jaar en woont met zijn ouders en 3 zusjes in een sfeervol huis in het centrum van Tiel. De woning is helemaal aangepast zodat hij zichzelf goed kan verplaatsen in zijn rolstoel.

Het was een leuke kennismaking gisteren avond. We werden gastvrij ontvangen door de ouders van Thomas. Ze waren heel enthousiast en vonden het ook bijzonder dat wij een actie gaan starten voor Duchenne en hierdoor ook voor Thomas. Aangrijpend om te zien hoe Thomas geholpen wordt met een slokje drinken. Hij verteld heel open over zijn ziekte. Dat hij anderhalf was toen hij de diagnose kreeg,  over het verloop van zijn ziekte, dat hij steeds meer achteruit ging met lopen, steeds vaker viel. En nu kan hij niet meer zelf op zijn benen staan. Hij wordt met een lift in en uit bed geholpen. Steeds afhankelijker worden valt niet mee.

Thomas gaat 4 dagen in de week naar school, in Groesbeek. De woensdag is hij gelukkig vrij omdat het anders veel te zwaar en te vermoeiend is om 5 dagen naar school te moeten. Hij wordt gehaald door de taxi bus. Leuk om te horen over zijn ambities, hij ziet zichzelf later werken in de ICT of hij zou het geweldig vinden om dingen uit te vinden, zoals bijvoorbeeld verbeteringen voor zijn rolstoel.

Hij vertelde ook blij te zijn om te horen dat er een man met Duchenne 56 jaar is geworden. Door alle onderzoeken en verbeteringen wordt de kwaliteit van leven voor mensen met Duchenne positiever.

Daarom is hij blij met alle acties die gedaan worden voor Duchenne. Zodat er geld is voor onderzoek.

We gaan op dinsdag 28 december twee Zoomlessen geven, van 15.00-16.00 en van 19.30-20.30.

Je kunt je hiervoor aanmelden via mijn mailadres: ankiepluim@cs.com

In de mail geef je door voor welk bedrag je mee wilt doen. De minimale kosten zijn €15,00. Na aanmelding ontvang je een tikkie en de zoomlink voor de les. Je mag natuurlijk ook doneren zonder aan de Zoomles mee te doen.

De totale opbrengst gaat naar Duchenne.

Hier vind je de pagina van Duchenne waar onze actie te vinden is.

Thomas vond het leuk om samen op de foto te gaan. Allebei staken we onze duimen omhoog, samen duimen we voor een mooie opbrengst.

Lieve groet,
Thomas en Ankie

Ankie Pluim2 Comments