Satsang

achter-de-deur.jpg

Steeds vaker kom je het woord Satsang tegen. Wat is nou een Satsang? Het klinkt mooi dit woord uit het Sanskriet. Sat betekent waarheid en Sanga gemeenschap, ‘samen zijn in waarheid’.

Maar, wat is waarheid? Hoe kom je bij jouw waarheid? Een Satsang is een bijeenkomst van een groep mensen die graag willen delen en praten over de reis die we allemaal maken, onze levensreis. Soms is de weg enorm hobbelig en lastig maar ook gaat de reis soms heerlijk en als vanzelf.

Vaak zijn we bezig met onze reis voor morgen, we rennen en vliegen van het een naar het ander. We staan te weinig stil om te voelen wat er zich in het nu aandient. Een uitdaging is om naar binnen te reizen en te voelen wat er op dit moment in je leeft. De grote rijkdom van wie je op dit moment bent met alle mooie maar ook moeilijke dingen.

Lijkt het je fijn om met een groep mensen hierover van gedachten te wisselen, dan is de Satsang met Joris Vincken fijn om bij te wonen. 17 november komt Joris naar Luyksgestel op uitnodiging van Anna Dru Yoga. Tijdens de Satsang mag je luisteren naar de mooie muziek, de inspirerende gedichten en verhalen. Met je ogen open of gesloten te genieten in het nu, wat er zich aandient. Je mag vragen stellen, inzichten delen kortom met elkaar maken we er een inspirerende en helende middag van.

Een korte biografie van Joris, hij is schrijver, dichter, muzikant en inspirator. Twee prachtige boeken heeft hij geschreven, ‘mijn hart heeft geen haast’ en inclusief alles, leven zonder uitzondering’. Toen gouden platen en hits niet de levensrijkdom brachten die hij zocht, trok hij zich 10 jaar geleden terug in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoezeer de weg naar binnen nog steeds weg was van zichzelf. Joris raakte in een diepe depressie……tot de dag dat niets veranderde. Sindsdien is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht is wat hij altijd al was. Sinds die dag heeft zijn hart geen haast meer. Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds dat moment is er geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht is de intieme eenheid met de zoeker, met dat wat hij altijd was.

Graag nodig ik je uit om deze bijzondere Satsang special mee te maken.

Liefs Ankie.
Robin PluimComment