Mantra

1411 Harmonium 03 ©2014 Beate Vey

1411 Harmonium 03 ©2014 Beate Vey

De kracht van mantra zingen,

Mantra zingen is net als mediteren bedoeld om je aandacht te richten en in het moment te zijn. In het Sanskriet betekent mantra  ‘verlossing ‘ van de geest. Manas betekent geest en Tra is verlossing of bevrijding. Je zou dus kunnen zeggen dat het zingen van mantra’s je geest bevrijdt van het denken. Met denken is natuurlijk niets mis, maar wel met het teveel denken, het piekeren, het malen van negatieve gedachten in je hoofd.

Door het zingen van mantra’s maak je je hoofd leeg. Het ontspant enorm. Het maakt je hoofd helder en alert en het geeft heel veel rust en ontspanning. Het kan ook zijn dat je ineens hele mooie inzichten en duidelijkheid krijgt.

Je hoeft niet mooi te kunnen zingen om mee te doen met de Mantra Special. Mantra’s zing je vanuit je hart, met je hele wezen en dat is altijd goed. Alle stemmen, geoefend of niet komen samen in harmonie. Het maakt ook niet uit wat je geloof of afkomst is, de intenties zijn universeel en dat is wat ons met elkaar verbindt. Na het zingen van de mantra’s zijn er stiltemomenten om de doorwerkingen na te voelen. Heel bijzonder als je je mag verbinden met de helende doorwerking van de mantra’s.

Tijdens een Mantra Special krijg je uitleg over de tekst van de Mantra. Carla Ham verzorgt de Mantra Special en begeleidt haar zingen met een harmonium, sjamanendrum of shruti-box. Voor info kun je kijken op haar website: www.soham.nu  

 

Er ontstaat een zachte flow van zingen en luisteren, delen en ontvangen, dragen en gedragen worden.

De mantra Special zal plaats vinden op zaterdag 12 januari 2019 van 10.30 -12.00

De kosten bedragen € 20,00

Liefs Ankie

Robin PluimComment