Blauwe Mist Meditatie

Very Cold Indeed ©2013, Zoltan Voros

Very Cold Indeed ©2013, Zoltan Voros

Innerlijke transformatie

Een emotie wordt vaak beschreven als een innerlijke beleving of gevoel. Een gevoel zoals vreugde, angst, boosheid of verdriet dat wordt opgeroepen door bepaalde situaties.

Er zijn zowel positieve als negatieve emoties. Positieve emoties maken je blij, dankbaar of enthousiast. Negatieve emoties slurpen energie en maken je moe. Lang aanhoudende negatieve emoties kunnen zich diep wortelen in je systeem, met als gevolg een burn-out of zelfs depressies.

Yoga is een prachtig hulpmiddel om de energie door je lichaam te laten stromen zodat blokkades worden opgelost. Met mooie meditaties kun je het lichaam en geest helpen om vastzittende emoties los te laten. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘blauwe mist meditatie’ , de meditatie is een prachtig hulpmiddel om steeds terugkerende negatieve emoties te laten verdwijnen.

 

Blauwe mist meditatie

Ga rustig zitten op een stoel, meditatiebankje of meditatie kussen met een mooie rechte rug. Wanneer je op een stoel zit zet je de voeten plat op de grond. Je sluit de ogen en voelt heel bewust hoe je zit, je bent je bewust van je ademhaling. Je hoofd en je lichaam worden langzaam rustiger.

In alle rust ga je in gedachten de afgelopen week langs, wat is er allemaal gebeurd? Welke negatieve emoties heb je gevoeld en misschien snel weggestopt? Heel bewust gaat de ademhaling naar die emotie toe en met de uitademing blaas je de emotie heel zacht als een blauwe mist naar buiten. In de laag dicht om je lichaam heen laat je die blauwe mist hangen. Je aandacht gaat weer terug naar binnen en speurt daar naar nog meer negatieve emoties die je graag los zou willen laten. Daar doe je het zelfde mee.

Als je de blauwe mist helemaal om je heen hebt hangen laat je de blauwe mist bevriezen in een mooie lichtblauwe gletsjerijs kleur.  Zie hoe mooi je bevroren emoties zijn nu ze je niet meer kunnen raken.

Ga dan met je aandacht naar je hart en visualiseer daar een stralend, helder licht. Je kunt ook een kaarsvlam visualiseren. Een krachtige vlam die je hartcentrum verwarmt. Langzaam komt er een opening in het ijs, ter hoogte van het hartcentrum. Het licht verwarmt je hele lichaam waardoor al het ijs om je heen smelt. Het smeltwater neemt al je losgelaten negatieve emoties mee. Voel hoe kalm en ontspannen je bent als al het ijs gesmolten is. Er valt een last van je schouders. Voel de warmte en het licht dat door je hele lichaam stroomt.

Wees blij en dankbaar voor dit gevoel van helderheid en vrijheid. Misschien vind je het fijn om even te gaan liggen op je yogamat.

 

Liefs Ankie

 

 

 

Robin PluimComment