Burn-out, Come-in

Burned Out ©2006, Procsilas Mocsas

Burned Out ©2006, Procsilas Mocsas

Een Burn-out, wat hoor je het op het moment vaak!

Vanmorgen liep ik op mijn geliefde zandpad in Luyksgestel te mijmeren over de nieuwe blog, burn-out en er borrelden zo wat woorden naar boven. “Burn-out, Come-in.” Een mooie kop om mee te beginnen dacht ik.

 

  • Come-in, als een soort uitnodiging om Yoga lessen te gaan volgen als je te veel stress ervaart. Als het je allemaal even teveel is en je grote behoefte voelt aan rust en ontspanning.

  • Come-in, om dichter bij jezelf te komen en beter te leren voelen in je lichaam. Door de mooie Dru Yogaseries die we volgen gaat de energie stromen die heilzaam is voor lichaam en geest.

  • Come-in, en leer door eenvoudige ademhalingsoefeningen hoe je je longen sterker maakt en ze beter vult met ruimte en extra zuurstof waardoor je bloedsomloop verbetert.

  • Come-in, en ontdek hoe fijn het is om je lichaam en geest tot rust te laten komen door een fijne liggende ontspanning.

 

Spanning en onrust kunnen makkelijk in je lichaam worden opgeslagen. Wanneer je constant in een soort overlevingstoestand zit is het niet gek dat je lichaam letterlijk wordt opgebrand.

Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten. Lichamelijke en psychische klachten die steeds toenemen en waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Lichamelijke klachten zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, extreme vermoeidheid en duizeligheid. Onder psychische klachten vallen o.a. slechte concentratie, vergeetachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en prikkelbaarheid.

De spanning kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan constant te hoge werkdruk, een overvolle agenda, problemen op het werk, financiële zorgen of spanning in het gezin/relaties.

Er komen de laatste tijd vaak mensen naar de Yoga les omdat ze op advies van hun huisarts op zoek zijn naar manieren om te leren ontspannen. Wat een geweldige huisarts heb je als hij/zij je doorverwijst naar een Yoga les! Want inderdaad ben je met deze klachten bij een Yoga studio aan het goede adres.

Als je constant het gevoel hebt dat je teveel moet en te weinig aan jezelf toekomt leef je steeds in de aan stand. Probeer de knop eens om te zetten en doe mee met een proefles. 

Liefs Ankie

X