Waarom zou je gaan mediteren?

Meditation ©2011, Meriah Kruse

Meditation ©2011, Meriah Kruse

Iedereen die yoga beoefent weet hoeveel voldoening je krijgt en hoe blij en tevreden je je gaat voelen. Wil je dit gevoel verdieping geven dan kun je overwegen om te leren mediteren. Door te mediteren krijg je direct contact met de stilte in jezelf. Het is zo bijzonder om de stilte te verwelkomen die in ieder mens aanwezig is.

In een Dru Meditatie les komen de volgende onderdelen aan bod:

We beginnen de Dru Meditatie les met een activatie gevolgd door een EBR ( Energy Block Release), dit zijn mooie series die heilzaam zijn voor lichaam en geest. Vaak komen verschillende concentratie en ademhalingsoefeningen aan de beurt en natuurlijke is er in iedere meditatieles ook een heerlijke liggende ontspanning. Na de ontspanning besteden we tijd en aandacht aan het leren mediteren. We blijven steeds wat langer in de stilte en krijgen vaardigheden aangereikt die ons helpen en stimuleren om ook thuis te gaan mediteren.

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar meditatie, hieruit blijken o.a.  de volgende voordelen:

  1. Een vredig gevoel.
  2. Gelukkig zijn zonder aanwijsbare reden.
  3. Een verhoogde helderheid van geest.
  4. Een verhoogd concentratievermogen.
  5. Sterkere wilskracht en meer uithoudingsvermogen.
  6. Sterkere ontwikkeling van je intuïtie.
  7. Het innerlijke bevragen van je eigen aard ( zelfanalyse)    

Bron: Dru Meditatie Docentenopleiding.

 

Wil jij deze positieve uitwerking van meditatie ook ervaren?  Iedere dinsdagavond van 20.30-21.45 vindt  er een meditatieles plaats in den Eijkholt te Luyksgestel.

Lieve groet Ankie 

Robin PluimComment