De groet aan de vier windrichtingen.

Navigation ©2011, Martin Fisch

Navigation ©2011, Martin Fisch

Een prachtige Yoga serie die regelmatig terugkomt in de Anna Dru Yogales is de groet aan de vier windrichtingen. In de oudheid gebruikten ze deze groet om in harmonie te komen met de schepping. Telkens wanneer ze kracht of energie nodig hadden om iets tot stand te kunnen brengen deden ze een beroep op de natuurkrachten in de vier hoeken van de aarde. Door de vier krachten te groeten erkennen we dat we niet alleen in het leven staan maar met alles verbonden zijn en bereid zijn hulp te ontvangen.

De groet is het hulpmiddel voor veel kwalen! Energieblokkades in het lichaam worden opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen. De lichaamsenergie wordt hierdoor hernieuwd en versterkt, dat is zeer goed voor je gezondheid. Door de groet krijgt je lichaam zijn natuurlijke gratie terug, de lichaamseigen geneeskracht wordt gestimuleerd en de beenspieren worden soepeler en sterker.

De groet aan de vier windrichtingen helpt ons te zien wie we werkelijk zijn, helpt ons onze verbondenheid met het leven als geheel te erkennen. De groet geeft ons een gevoel van absolute vrede en kalmte te midden van de stormen van het leven. (Patel & Goswami, 1996) 

Benieuwd naar deze mooie serie? Deze week gaan we hem weer doen in de Anna Dru Yogales.

Robin PluimComment