Dankbaar zijn voor de mooie dingen in het leven, het maakt je een gelukkiger mens.

Grateful ©2013, Amy Ashley

Grateful ©2013, Amy Ashley

Iedere week wordt er in de Anna Dru Yoga les een mooie inspirerende deugdenkaart van Linda Kavelin Popov voorgelezen. De spreuken kunnen je inspiratie geven, maar soms ook inzichten en helderheid.

Deze week is het thema dankbaarheid, de tekst op de kaart is zo prachtig:

 

“Ik ben dankbaar voor de gave dankbaarheid. Zij is de magneet van mijn blijheid.”

 

Dankbaar zijn voor de mooie dingen in je leven maakt je absoluut een gelukkiger mens. Door heel bewust te kijken naar het positieve vergroot je het geluksgevoel. Je geeft het aandacht en daardoor word je meer gericht op het positieve. Je overdenkt de rijkdom van het leven en geniet van de schoonheid.

Het zit vaak in kleine dingen, een glimlach, een mooie lucht, een heerlijk geurende bloem, een schouderklopje of een compliment. Mooi als je daar aandacht voor hebt en daar heel bewust van kunt genieten.

Een mooie dankbaarheidsoefening is om dagelijks kleine briefjes te schrijven met dingen erop waar je dankbaar voor bent. Alle briefjes stop je samen in een mooie glazen pot. Na een poos heb je de pot gevuld met dankbaarheid.

Dankbaarheid laat je hartenergie stromen. Ook tijdens een Yoga les zijn we vaak bezig met oefeningen en bewegingen om ons hartcentrum te openen. Door de hartenergie te voelen maak je heel bewust contact met de mooie energie die het dankbaarheidsgevoel voedt.

Door dankbaar te zijn worden we een liefdevoller en positiever mens voor ons zelf en hierdoor ook voor onze omgeving.