Vroeg uit de veren.

Nu het ‘s morgens eerder licht wordt is het beslist makkelijker om wat eerder je bed uit te komen. Gun jezelf meer tijd waardoor je niet hoeft te haasten en je dag veel relaxter begint.

 

Ja, jij hebt makkelijk praten hoor ik sommigen al zeggen! Jij hebt geen kleine kinderen meer die heel vroeg wakker worden. Klopt, dan is het ook lastiger natuurlijk. Toch zou je het gewoon eens moeten proberen.

Neem je ‘s avonds al voor dat je vroeg op wilt staan. Zeg tegen jezelf, ik word om bijvoorbeeld 6 uur wakker, gek genoeg gebeurt dit dan meestal. Ga wat eerder naar bed zodat het nog makkelijker gaat en zet je wekker wat verder weg waardoor je er uit moet om de wekker af te zetten.

 

 

De 5 grote voordelen zijn:

 

  1. Meer tijd voor een gezond ontbijt.

  2. Quality-time voor jezelf.

  3. Minder haasten, minder stress.

  4. De hele dag fitter en alerter.

  5. Letterlijk meer tijd hebben.

 

 

Gebruik je extra tijd dan helemaal voor jezelf. Heerlijk om wat te rekken en te strekken,  verschillende Yoga oefeningen te doen of te mediteren. Geniet van de stilte van de ochtend, de vogels die al fluiten en de prachtige zonsopkomst.

Voor mij zijn de vroege ochtenden echt een cadeau. Als ik mezelf trakteer op een ochtendwandeling over het zandpad achter de kapel in Luyksgestel voel ik me een rijk mens. Het frisse groen om me heen, de weidsheid en de stilte. Heel speciaal is het om buiten de aarde groet te doen of de groet aan de vier windrichtingen.

Heel soms lopen er nog meer vroege vogels op het zandpad die mij daar bezig zien met de aardegroet. Lachend vraag ik aan ze of ze met me meedoen, helaas nog niemand die erin trapt.

De heerlijke vroege ochtenden gun ik iedereen, ze stimuleren me om nog meer met mijn passie bezig te kunnen zijn. Wie weet komt er in de nabije toekomst een “vroege vogel” Yoga sessie.