Spring-Time.

Spring-time, de lente, de dagen worden weer langer en de zon krijgt steeds meer kracht.

 

De natuur ontwaakt zich uit zijn winterslaap! De vogels zijn weer volop bezig hun nesten te bouwen en de bomen en struiken beginnen heel voorzichtig uit te lopen. Iedere dag is er weer iets nieuws te ontdekken als je een rondje maakt in je eigen tuin of in je omgeving.

Persoonlijk vind ik de lente de mooiste tijd van het jaar. Het frisse groen van de bomen, de fluweelzachte bladeren, de bloesem aan de bomen en struiken, de heerlijke geuren hiervan. Het liefst ben ik de hele dag buiten en ik kan me dan ook erg verheugen op het mooie weer. Als het weer het toelaat worden de lessen van Anna Dru Yoga ook buiten verzorgd, op een prachtige plek in de weilanden. Met een beetje geluk kunnen we de les-avond zelfs afsluiten met een schitterende zonsondergang.

Mijn yoga mat ligt alweer klaar in het tuinhuisje om heerlijk in de buitenlucht de aardegroet, de zonnegroet of de groet aan de 4 windrichtingen te doen. Daarna lekker op het gras genieten van een relaxatie. Genieten van de zon met z’n helende licht. 

De komende yogalessen staan in het teken van het voorjaar, aan bod komen die mooie reeksen zoals hierboven beschreven staan, mooie yogahoudingen die meehelpen om je lichaam van binnenuit te reinigen. Je lichaam rekken en strekken zodat je beslist soepeler in je lijf komt te zitten. En wat eigenlijk het mooist van alles is, je voelt je heerlijk ontspannen en bent veel beter bestand tegen stress. Het gelukshormoon komt vrij, endorfine, daarom wordt een yogales vaak een warm badje genoemd of een cadeau voor jezelf.