April doet wat ie wil…

Nou, zeg dat wel! Zo heb je afgelopen zaterdag temperaturen van rond de 24 graden en zo is het vandaag een hele natte en stormachtige dag, alsof het herfst is.

Gisteren was ik jarig en ik kreeg van iemand een verjaardagskaart waarop stond “je bent een lentekind”. Mooi vond ik dat. Ik ben echt een lentekind, zo blij kan ik worden als het weer wat warmer wordt. Zo vol bewondering van al het moois in de natuur. De prachtige bloesembomen, al het mooie en frisse groen aan de bomen. Zo zijn de takken nog kaal en zo zijn ze gevuld met een wolk van groen. Sommige lanen waar je doorheen fietst of met de auto rijdt zijn net een tunnel van fluoriserend groen. Ik krijg dan kippenvel over m’n hele lijf. Heb jij dat ook? 

Alles wat uit de grond komt groeien, wat in de winter lekker verstopt zat, mag gezien worden. Een mooie link naar ons als mens. Ook wij hebben wat meer in het donker gezeten, in de winter, wat teruggetrokken misschien. Wat meer in de rust, in de stilte. En nu, zo in het voorjaar, ben je zelf ook weer meer naar buiten aan het gaan. Krijg je misschien de schoonmaak kriebels 😊 opruim kriebels, dingen die weg mogen. Je kasten eens lekker langs lopen en spullen wegdoen.  Fijn dat ieder jaar de scouting hier in Luyksgestel een rommelmarkt organiseert. Op zolder heb ik altijd een doos staan voor de scouting en daar gaan de spulletjes in die ik niet meer nodig heb. Nu ik dit schrijf moet ik lachen, ‘Ga maar weer eens aan de gang Ank met opruimen’, zeg ik tegen mezelf. Wat verzamelt een mens toch veel in z’n leven! 

Zaadjes planten, ideeën op laten borrelen, je passie leven, hoe doe jij dat? 

Als ik de dingen doe waar ik blij van word voel ik van binnen een grote ‘JA’. Bij mij is dat zeker ook verbinden met mensen. En dat kan heerlijk door mijn werk als Yogadocent. Blij worden om het moois te delen van wat je kunt ervaren door het doen van een Yogales, ook aan mensen waar het nieuw voor is.

Afgelopen zondag mocht ik nog een groep van acht mannen een Yogaworkshop geven. Het kon buiten op een magische plek met uitzicht over de weilanden en het bos. We deden de zonnegroet, en geweldig, de zon scheen letterlijk boven ons, verwarmde ons en gaf ons energie. En super leuk om de positieve doorwerkingen terug te horen, de ontspanning en de rust die het brengt. Bijzonder om de aandacht zo helemaal naar binnen te brengen en je bewust te worden van je ademhaling, je lichaam en de energie die het geeft. Heilzaam en helend voor lichaam en geest. 

Liefs Ankie