Achter de wolken schijnt de zon

achter de wolken schijnt de zon.jpg

Soms kan het heel onstuimig zijn in je leven. Er gebeuren allerlei nare en moeilijke dingen om je heen, bij jezelf of bij je dierbare naasten. Of iets verder weg, bij kennissen, bij mensen op je werk of mensen in je straat. Hoe ga jij om met verdrietige verhalen die je hoort? Leef je intens mee met degene die in een groot verdriet zit? Probeer je tot steun te zijn door iets te doen? Soms is dat best moeilijk en soms heb je helemaal geen woorden voor hele verdrietige gebeurtenissen, je lijkt dan gewoon lamgeslagen. Het raakt je diep, want ineens krijg je weer het besef; gezondheid is niet vanzelfsprekend. Je leven is niet vanzelfsprekend.

Afgelopen week kreeg ik een heel heftig verhaal te horen van een lieve vriendin en ik had gewoon het gevoel dat de grond onder m’n voeten wegzakte. Het raakte me zó, dit verhaal. En wat doe je dan?

Ik steek dan een kaars aan en ik probeer me een moment in alle rust te verbinden met degene die het zwaar heeft. In gedachten adem ik liefde en licht in en vul ik mezelf met dat stralende licht bij elke uitademing. Dat doe ik een paar keer heel bewust . Eerst inademend via de aarde omhoog naar m’n hart. Met de uitademing visualiseer ik het licht als een stroom door mij heen. Dan adem ik liefdevol een paar keer via mijn kruin licht in en uitademend verspreid dat licht zich door mijn lichaam. Als ik dat een poosje doe voel ik me helemaal opgevuld met het stralende licht. Dan laat ik in gedachten het liefdevolle licht via mijn hart naar die ander stromen. Als een sprankelende sluier van licht adem ik uit, in de hoop dat het wat verzachten mag, de pijn en het verdriet. Het is altijd fijn als je weet en beseft dat er mensen aan je denken, voor je bidden en je licht en liefde sturen.

Het is fijn om te weten dat Yoga & Meditatie je kan helpen om de onrust in jou weer wat tot kalmte te brengen. Bewust je adembeweging volgen en een moment je ogen te sluiten geeft liefdevolle zachtheid naar jezelf en naar je medemens.

En achter de wolken schijnt de zon, een mooie uitspraak. Soms is het heel donker en toch is daar altijd de zon, verstopt achter wat wolken.

Mooi Yin en Yang, tegenstellingen. Donker en licht, geboorte en sterven, vreugde en verdriet, het hoort bij elkaar. De cirkel van het leven.

Liefs Ankie