Lachen is gezond.

Smile Face Balloon ©2011, SCJN

Smile Face Balloon ©2011, SCJN

 

 

Deze week komt het thema humor aan bod in de Anna Dru Yogalessen.  We laten in deze les onze lachspieren extra werken en gaan voelen hoe dit je dag positief kan beïnvloeden.

 

 

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag, ja die lacht de hele dag.   - Karin de Jongh

 

 

Als je googled op het onderwerp lachen kom je heel veel te weten over alle voordelen die je ervaart als je meer lacht. Als je lacht komt de stof endorfine vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd. Je voelt je na een lachbui direct veel blijer en meer ontspannen.

Allerlei wetenschappelijke onderzoeken zijn er gedaan naar het effect van lachen op mensen. Als je makkelijk lacht en humor hebt in je leven kun je vaak veel beter omgaan met stressvolle situaties. Zie meer op: http://wetenschap.infonu.nl/diversen/37467-de-positieve-effecten-van-lachen-op-je-gezondheid.html

Wat leuk is om eens uit te proberen als je bijvoorbeeld boodschappen aan het doen bent, lach heel bewust naar mensen die je tegen komt. Van de meeste mensen krijg je een vriendelijke lach terug en zo verspreid je de positieve doorwerking van een lach.

 

 

Maak de wereld wat mooier en lichter en schenk je lach overal waar het kan. Je straalt zo licht en liefde uit die doorwerken in jezelf en de wereld om je heen.

 

 

Veel humor en plezier gewenst de komende week,

Lieve groet Ankie

Robin PluimComment