De drukke decembermaand, geen reden om te stressen.

DE MAAND VAN CADEAUTJES, LICHTJES EN GEZELLIGHEID IS AANGEBROKEN. MAAR OOK EEN MAAND WAARIN WE VOOR ONS GEVOEL VEEL MOETEN. 

 

We rennen en vliegen om de nodige boodschappen in huis te halen. We willen een lekkere maaltijd op tafel zetten. Ongemerkt kan de stress behoorlijk oplopen. Een eenvoudige oefening om je stress los te kunnen laten is om je bewust te worden van je ademhaling.

Als je je druk en opgejaagd voelt, waar bevindt je ademhaling zich dan in je lichaam?Waarschijnlijk hoog in je borst, je ademhaling gaat dan vaak snel en onregelmatig. Probeer op zo’n moment eens te gaan zitten en leg je handen onder op je buik. Al snel merk je dat je ademhaling rustiger wordt en zich verplaatst naar je buik.

Tijdens de yogales oefenen we regelmatig de Diepe Yoga Ademhaling. Deze mooie ademhalingsoefening is heilzaam voor lichaam en geest. Je ademhalingsorganen worden geactiveerd en de bloedcirculatie verbetert. Door middel van de middenrif-en buikademhaling krijgen de onderste delen van de longen meer zuurstof. Hier bevinden zich de meeste bloedvaten die voor de opname en het transport van de zuurstof door je lichaam zorgen. 

Je zenuwstelsel ontspant waardoor je een diepe rust ervaart en beter kunt slapen. Door diep te ademen kalmeert je geest waardoor je je spanningen beter los kunt laten.  Probeer in moeilijke situaties kalm te blijven, bewust naar je buik te ademen, en ervaar een diepe rust en een ontspannen geest.

 

EEN HELE FIJNE DECEMBERMAAND!

Robin Pluim