Het Dru Yoga Senioren groepje.

 

Als ik op woensdagmorgen door de mooie Kempen naar Bergeijk rijd voor mijn wekelijkse Yogales zet ik alvast een klassiek muziekje aan in de auto om al een beetje in een passende stemming te komen. Bij binnenkomst is iedereen al druk bezig de matjes uit te rollen en een kaartje te trekken om te lezen welke intentie deze dag aan jou is toebedeeld. Altijd weer een verrassend moment! Ankie start met een prettige warming-up, waarbij alle spieren losjes worden voorbereid op de Yoga.

Hierna bouwen op we een rustige verantwoorde wijze een complete Yoga-oefening op. Dit kan in moeilijkheidsgraad en zwaarte nog wel een wisselend zijn, echter er wordt niets geforceerd. Tussendoor wordt er regelmatig even een slokje water genuttigd. Na de Dru-Yoga oefening worden dikke matjes uitgerold voor de spierversterkende oefeningen met het accent op de versteviging van de rugwervelkolom. Alles met zachte ronde bewegingen.

Als derde onderdeel ondergaan we een meditatieve ontspanningsoefening. Een moment helemaal voor jezelf.  Je spant al je spieren aan van je voeten tot aan je kruintje en laat ze dan lekker zwaar rusten. Dit is een moment van stilte in jezelf. Heerlijk !! Afsluitend drinken we samen een kopje thee met een gezellige babbel om daarna fysiek en mentaal heerlijk inbalans en met een voldaan gevoel weer huiswaarts te keren. Echt, dit zou ik iedereen eens per week gunnen.

Ankie, veel dank!

Giel Verbeek