Satsang

Steeds vaker kom je het woord Satsang tegen. Wat is nou een Satsang? Het klinkt mooi dit woord uit het Sanskriet. Sat betekent waarheid en Sanga gemeenschap, ‘samen zijn in waarheid’.

Read More
Robin PluimComment
Mantra

Mantra zingen is net als mediteren bedoeld om je aandacht te richten en in het moment te zijn. In het Sanskriet betekent mantra  ‘verlossing ‘ van de geest

Read More
Robin PluimComment
De Maangroet.

Wat is het fijn om alle emoties die je door de dag heen hebt opgeslagen de kans te geven om te stromen. De maangroet geeft je rust en ontspanning, het maakt je hoofd helemaal leeg. Je gedachten komen tot rust waardoor je een goede nachtrust mag verwelkomen.

Read More
Robin PluimComment
De Zonnegroet.

Bedenk je eens dat er zonder de zon geen leven mogelijk is op aarde, het is daarom toch logisch dat de zon veel wordt geëerd en aanbeden? Overal op de wereld worden er zonnefeesten gevierd, al vele decennia lang. Ook met de zonnegroet eren we de zon!

Read More
Robin PluimComment
De zeven chakra's

In het Sanskriet betekent Chakra wiel of discus. Chakra’s zijn draaikolken van energie die zich door je hele lichaam heen bevinden. Met het blote oog zijn ze niet waarneembaar, wel kun je de energie voelen. Als je je ogen sluit na een mooie Yoga serie voel je prachtig de energie stromen door je lichaam.

Read More