De Zonnegroet.

Bedenk je eens dat er zonder de zon geen leven mogelijk is op aarde, het is daarom toch logisch dat de zon veel wordt geëerd en aanbeden? Overal op de wereld worden er zonnefeesten gevierd, al vele decennia lang. Ook met de zonnegroet eren we de zon!

Read More
Robin PluimComment
De zeven chakra's

In het Sanskriet betekent Chakra wiel of discus. Chakra’s zijn draaikolken van energie die zich door je hele lichaam heen bevinden. Met het blote oog zijn ze niet waarneembaar, wel kun je de energie voelen. Als je je ogen sluit na een mooie Yoga serie voel je prachtig de energie stromen door je lichaam.

Read More
Blauwe Mist Meditatie

Yoga is een prachtig hulpmiddel om de energie door je lichaam te laten stromen zodat blokkades worden opgelost. Met mooie meditaties kun je het lichaam en geest helpen om vastzittende emoties los te laten. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘blauwe mist meditatie’ , de meditatie is een prachtig hulpmiddel om steeds terugkerende negatieve emoties te laten verdwijnen.

Read More
Robin PluimComment
Burn-out, Come-in

Spanning en onrust kunnen makkelijk in je lichaam worden opgeslagen. Wanneer je constant in een soort overlevingstoestand zit is het niet gek dat je lichaam letterlijk wordt opgebrand. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten. Lichamelijke en psychische klachten die steeds toenemen en waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Als je constant het gevoel hebt dat je teveel moet en te weinig aan jezelf toekomt leef je steeds in de aan stand. Probeer de knop eens om te zetten en doe mee met een Yoga les!  

Read More
Waarom zou je gaan mediteren?

Iedereen die yoga beoefent weet hoeveel voldoening je krijgt en hoe blij en tevreden je je gaat voelen. Wil je dit gevoel verdieping geven dan kun je overwegen om te leren mediteren. Door te mediteren krijg je direct contact met de stilte in jezelf. Het is zo bijzonder om de stilte te verwelkomen die in ieder mens aanwezig is.

Read More
Robin PluimComment